ads here

Pesawat Mas Terhempas Di Ukraine

advertise here
Malaysia Airlines telah melaporkan melalui Pusat Kawalan Udara di Ukraine iaitu Pesawat Malaysia telah terhempas di sempadan Ukraine dan Rusia. Pesawat Mas MH17 itu terputus hubungan pada kira-kira 1415 (GMT) daripada waypoint Tamak, dalam sekitar 50 dari sempadan Ukraine dan Rusia.


Laporan Reuters yang memetik laporan agensi berita Interfax menyebut, pesawat itu membawa 295 penumpang dari Amsterdam ke Kuala Lumpur.

Laporan Interfax itu memetik sumber industri penerbangan, yang masih belum dapat disahkan buat masa ini. Seorang pegawai Malaysia Airlines telah mengesahkan pesawat itu telah terhempas dan mereka akan membuat kenyataan tidak lama lagi.

Syarikat itu juga mengatakan bahawa mereka terputus hubungan dengan MH17 selepas ia berlepas dari Amsterdam dan lokasi yang terakhir diketahui adalah lebih ruang udara Ukraine.

Pesawat MH17 Ditembak

Difahamkan Pesawat MH17 telah ditembak oleh peluru berpandu. Kenapa ditembak? Mengapa Pesawat Mas ditembak? Sama-sama kita nantikan berita rasmi selanjutnya. Mudah-mudahan tiada kemalangan jiwa berlaku. In sha Allah.
Advertisement
BERIKAN KOMENTAR ()