Pasar Tani Dataran Bukit Besi

Salam satu Malaysia. Pasar Tani Bukit Besi atau juga dikenali sebagai Pasar Tani Dataran Seri Bangun telah pun dibuka kepada orang ramai. Pelancaran Pasar Tani ini telah dirasmikan oleh YB Roslee Daud iaitu Wakil Rakyat bagi DUN Bukit Besi pada 30 Ogos 2014.

Lokasi Pasar Tani ini adalah di perkarangan Pejabat Adun Bukit Besi iaitu di simpang Lay Bay, Bukit Besi. Ia juga berdekatan dengan persimpangan ke Lebuhraya Pantai Timur, Bukit Besi. Pasar Tani Bukit Besi hanya di buka pada setiap hari Sabtu saja, bermula daripada pukul 8 pagi sehingga pukul 1 tengahari.

Pasar Tani Dataran Seri Bangun

Dataran Seri Bangun

Dengan adanya Pasar Tani seperti ini di Bukit Besi, ini akan lebih memudahkan kepada semua penduduk Bukit Besi dan sekitarnya untuk mendapatkan berbagai kelengkapan, makanan serta barangan basah seperti sayur-sayuran segar, ikan segar, ayam, daging dan macam-macam lagi. Di bawah ini saya sertakan beberapa gambar di sekitar Pasar Tani Bukit Besi. Terima kasih yang tidak terhingga kepada YB Roslee Daud kerana begitu prihatin dan melaksanakan tugas dengan baik malah memberikan idea-idea terkini kepada seluruh penduduk Bukit Besi.

Ikan Ketam Segar

Simpang Lay Bay

Berbagai Jenis Sayur

Pemandangan Pasar Tani

Jom kita pakat gi Pasor Tani Bukit Besi!!